Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gyermek akit Jézusnak hívtak 1-2-3 rész

2013.04.06

 A gyermek,  akit Jézusnak hívtak 1.rész

http://hu.gloria.tv/?media=99549
 
 
 A film a Szent Család küzdelmeit mutatja be középpontban a kis Jézussal, már gyermekkorában végrehajtott kis csodáival és másokat segítő cselekedeteivel.
"A gyermek, akit Jézusnak hívtak"  elnyerte a "legjobb televíziós filmnek" járó nemzetközi Emmy díjat is.
 
A gyermek, akit Jézusnak hívtak 2.rész
http://hu.gloria.tv/?media=99592
 
A film a Szent Család küzdelmeit mutatja be középpontban a kis Jézussal, már gyermekkorában végrehajtott kis csodáival és másokat segítő cselekedeteivel.
 
 

 A gyermek,akit  Jézusnak hívtak - A titok 1.rész

http://hu.gloria.tv/?media=99625
 
 
A gyermek, akit Jézusnak hívtak - A titok 1
A filmtrilógia Titok című epizódja Jézus családjának az Egyiptomból való visszatérését követő éveket mutatja be. Jézus már ekkor kitűnik kortársai közül különleges képességeivel és emberségével. József jeruzsálemi iskolában szeretné taníttatni gyermekét, ezért a fiúval együtt Jeruzsálembe utazik. A helyek, amelyeket a gyermek Jézus meglátogat és a személyek, akikkel találkozik, látomásokat hoznak a számára élete elkövetkező részéről, a reá váró feladatokról és a Húsvét körüli eseményekről. Így Jézus egyre inkább megérti küldetésének valódi lényegét.
 
A gyermek,akit Jézusnak hívtak - A titok 2.rész
http://hu.gloria.tv/?media=99627
 
 
 "A Titok" Jézus családjának az Egyiptomból való visszatérését követő éveket mutatja be. Jézus már ekkor kitűnik kortársai közül különleges képességeivel és emberségével. József jeruzsálemi iskolában szeretné taníttatni gyermekét, ezért a fiúval együtt Jeruzsálembe utazik. A helyek, amelyeket a gyermek Jézus meglátogat és a személyek, akikkel találkozik, látomásokat hoznak a számára élete elkövetkező részéről, a reá váró feladatokról és a Húsvét körüli eseményekről. Így Jézus egyre inkább megérti küldetésének valódi lényegét.

A gyermek, akit Jézusnak hívtak - Várakozás  1.rész

http://hu.gloria.tv/?media=99609
 
 
A várakozás című epizód "A gyermek, akit Jézusnak hívtak" című olasz filmtrilógia nagysikerű darabja.
 
 
A gyermek,akit Jézusnak hívtak - Várakozás 2.rész
http://hu.gloria.tv/?media=99614
 

A történet fő alakja Sedeq. Harminchárom éves, tehát annyi, mint Jézus volt a keresztre feszítése idején, a keresztény hagyomány szerint. Gazdag család sarja, de lecsúszott, szenvedélye a kockázás, ha túl sokat veszít, tolvajlásból tartja fenn magát. Összeverten, totálisan kiszolgáltatott helyzetben menekül Názáretbe, képtelen magát ellátni. Jézus talál rá egy elhagyott tisztáson. Egyik kis társa segítségével gondját viseli, ellátja élelemmel, vízzel, irgalmat gyakorol vele, szembeszállva az egyébként nagy tekintélyű tanítóval, aki figyelmezteti a tanulókat: a falujukba menekült férfit körözik, az ilyen megátalkodott tolvajfajta nem érdemel kegyelmet, Isten is szigorú az effélékkel. Jézus tehát már ekkor, kisgyermekként elveti a csak bosszúálló, büntető istenképet, s egyetlen dolgot tart szem előtt: ha valaki nyomorúságos helyzetbe kerül, akkor azon segít, függetlenül az illető jellemétől. Sedeqről közben kiderül, hogy ő is Betlehemben született. Jézust a betlehemi kisfiúnak nevezi. Mária félti Jézust, a tanítónak ad igazat, de a gyermek már ekkor közli vele azt, amit felnőttként mond majd a farizeusoknak és írástudóknak, akik szóvá tették, hogy vámosokkal és bűnösökkel eszik: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek” (Mt 9,11-12).

bővebben: http://www.magyarkurir.hu/hirek/franco-rossi-gyermek-akit-jezusnak-hivtak-varakozas


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.