Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A dolgok nem mindig azok aminek látszanak

2013.03.29

A dolgok nem mindig azok aminek látszanak

 

 

Két utazó angyal  megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan  volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjek ki  magukat. Ehelyett egy picike helyet  kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a fiatalabb angyal  kérdezte, miért, az idősebb angyal így felelt: 

-"A dolgok nem mindig azok  aminek látszanak."

A következő éjjelen mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt és felesége házában pihentek. Miután azok kevés ételüket is megosztották velük, átengedték az  angyaloknak az ágyukat, ahol ők jót aludhattak. Amikor a következő napon a  nap felkelt, az angyalok könnyek között találtak a parasztot és a feleségét. Az  egyetlen tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a  mezőn.  

A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta,  hogy ez megtörténjen. Az első embernek mindene  megvolt, mégis segítettél neki, vádolta. A második családnak kevese volt, és  hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük.

"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak," mondta ismét az idősebb angyal. Amikor a nagy ház hideg pincéjében  pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos  olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a  falat, hogy ne találhassa meg. Amikor a utolsó éjszaka a paraszt ágyában  aludtunk, jött a halál angyala, hogy elvigye a feleséget. Helyette odaadtam  a tehenet.

"A dolgok nem mindig azok aminek látszanak."  

Találtam ezt a történetet az interneten és elgondolkodtam azon, hogy milyen sokszor félreérjük a dolgokat. Pedig Isten gondoskodik rólunk. Lehet, hogy történik valami rossz az életünkben, de ha az nem úgy esett volna meg, még rosszabb is  következhetett volna. Gondoljunk arra, hogy milyen bosszúság az ha nem úgy történik valami ahogyan mi elterveztük. Eszembe jut egy édesanya aki arról panaszkodott, hogy fia tárgyalását már több alkalommal elhalasztották. A fiú tűkön ült, mivel tudta, hogy olyan büntetés vár rá amely miatt be kell vonulnia a büntetés végrehajtási intézetbe, és benne volt a félelem, a letöltési idő eltolódása, elhúzódása miatt.
Elérkezett a tárgyalás  amelyet nagy félelem előzte meg. a meglepetés akkor következett be amikor a bíró kijelentette, hogy az ügy elévült, ezért a tárgyalást megszünteti.
Képzeljük el, ha időben meghozzák az ítéletet a fiú talán még mindig raboskodna valamelyik börtönben.
 
Az Úr kegyelme is  sokszor úgy érkezik, hogy nem ismerjük fel azonnal. De Ő tudja, hogy mi a legjobb nekünk.

sajti, 2011-05-19


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.