Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezékiel kenyere

2012.05.24

 

 
450 g búzaliszt, 200 g kölesliszt, 3 ek. tönkölyliszt, 1 ek. babliszt, 1 ek. lencseliszt, 500 g víz, 20 g élesztő, 1 tk. só.

ezekiel-kenyere.jpg
 
Oldjuk fel az élesztőt vízben, adjuk hozzá a liszteket, keverjük el, gyúrjuk alaposan össze. Hagyjuk kelni egy jó órát, majd ismét alaposan gyúrjuk át.
Szakítsuk ki megkent sütőformákba és hagyjuk ismét 1 órát kelni.
Forró sütőben kb. 1 órán át, sütjük.
 
Mi áll erről a Bibliában?
 
Ezékiel papi családból származott, 597-ben Jójákin júdai királlyal együtt Nabukodonozor babilóniai király fogságba hurcolta. Fogságának 5 évében kezdte meg prófétai működését; Jeruzsálem végleges pusztulására készíti elő honfitársait. Látomásaiban szörnyű bajokat jósol.
Isten útmutatása szerint meg kell sütnie egy kenyeret, amely összetételével népének tisztátalanságát jelképezi.
Jahve parancsolatai szerint a gabonát és a hüvelyes növények termését nem szabad összevegyíteni.
Ezékiel naponta csak 200 g kenyeret és 1 l vizet fogyaszthatott. (Ezékiel 4, 9-17.)

 

forrás: Bibliai szakácskönyv

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.