Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Prófétálások az életünkben

2013.12.17

Próféciák az életünkben

 

profeciak.jpg

 

„Isten megfiatalít téged”

 

 

Teljesen biztos vagyok abban, hogy nehézségek, betegségek által tesz minket próbára az Úr. De mindig valami jó dolog reményében, mert célja van az életünkkel. Emlékezzünk vissza, hogy Ábrahám, József, Dávid életében sem volt mindjárt minden heppi. Először jött a próba, milyen a hitük. Amikor ezt ki állták, jöttek az áldások, és lettek nekünk példákká. Mi sem vagyunk különbek, amikor Isten be akar állítani egy szolgálatba, akkor megpróbálja a hitünket.

 

Írtam nektek, hogy minden próféciát, amit kaptam leírtam, és olykor-olykor átnézem. Magam is csodálkozom, hogy mindenre kaptam próféciákat.

 

2009-ben nagyon fájt a jobb vállam. Volt már ilyen, amikor dolgoztam, és elmúlt, de most annyira nagy fájdalmaim voltak,  hogy a fésülködés is nehezemre esett. Amikor meg éjjel megfordultam balra, csak úgy tudtam a jobb kezemet is vinni a testemmel, hogy a bal kezemmel emeltem. Kaptam rá gyógyszert és fájdalom csillapítót.

A gyülekezetünkben volt gyógyító alkalom, természetesen elmentem, mert hiszem, hogy Istentől vannak. Egy ghánai pásztort használt az Úr. Imádkozott értem, és megkérdezte, hogy vagyok. Én mondtam, hogy még nem tudom, mert gyógyszereket vettem be, de elfogadom a gyógyulásomat. Akkor még nem tudtam, ma már tudom, hogy a kimondott szónak nagy jelentősége van az életünk minden pillanatában.

A gyógyulás nem mindjárt ment végbe, fokozatosan 3-4 naponként kellett még bevennem gyógyszert, aztán teljesen elmúlt. Hálát adtam a mi jóságos Atyánknak, és örvendeztem.

Akkor még nem tudtam, hogy Istennek mi a célja velem. 2011-ben kezdtük el a zászlózást az istentiszteleteken, ami egy másik történet. (Erről írtam az újságban is, a Havanna honlapon is meg lehet nézni.)

 

Próféciák: 2008, prófétai szoba:

J. Sz.:

...Isten azt üzeni neked, megfiatalít téged, ha dicséred őt, és örvendezel műveiben, cselekedeteiben.

 

D. E.:

Állsz egy körben, 7-8 lánnyal illetve asszonnyal, fogjátok egymás kezét, hol elmegy 1-2 ember, hol pedig jön.

 

M. A.:

Isten megadja szíved kéréseit. A gyülekezetben példa értékű leszel, mert másoknak tudsz bizonyságokat tenni, és buzdítani őket. A kitartásodnak eredménye lesz.

 

2010, J. Sz.:

Sok nőtestvért  látok körülötted, akik körbe vesznek.

 

2011 Pünkösd, M. A.:

Vedd a Szentlelket, és felszabadít téged a bizonyságtételre, és hogy láss, legyenek kijelentések számodra a Szentszellemtől, és merd azt kimondani.

 

Amikor próféciát kapunk, nem mindig tudjuk hova tenni, mert nem értjük. De ha benne vagyunk Isten tervében, és megtörténnek a dolgok, akkor  megértjük őket. Érdemes felírni mindent, mert nem emlékszünk rájuk. Így utólag csak csodálkozom én is mindenen. 

Istennek az volt a terve, hogy a gyülekezetben elinduljon egy újfajta dicséret, a zászlózás. Már más gyülekezetekben ez működött és a dicsőítő iskolában is, amiről nekem halvány fogalmam sem volt. Isten arra használt, hogy én legyek az az úttörő ebben a munkában, aki elkezdi. A mai napig hálás vagyok érte, és teljes odaadással és alázattal csinálom. Sokszor sírva adok hálát, hogy milyen csodálatos az Úr, hogy megadja szívünk kéréseit szeretetéből fakadóan. Ő tudta nagyon jól, hogy mennyire szerettem táncolni, és ma is szeretek: elhívott erre a szolgálatra. Mint utólag a tanfolyamon megtudtam, a zászlózás egy prófétai tánc, egy szellemi szolgálat. A megfiatalítás erre irányult, mert meggyógyított, és ezzel a szolgálattal a lelkem is meg újult és a testem is. Aki kipróbálja, hogy 30-40 percig két zászlóval milyen fizikai munka ez, az megérti. Nála nincsenek nyugdíjasok, Ő egy szuverén Úr, akinek semmi sem lehetetlen, és célba érnek a próféciái. Otthon mindig táncolva próbálok, a gyülekezet befogadó készsége még nem érett meg arra, hogy ott is táncolva tegyük, de Isten majd kimunkálja. Fájdalmam, hogy nincsenek fiatalok, akik vágynak erre a szolgálatra, hogy mi az oka, nem tudom, de sok minden jár az eszemben, és úgy gondolom, hogy akinek szól az Úr, az mozduljon és legyen engedelmes. Én az voltam, a gonosz próbált engem megakadályozni sokszor, de én nem adtam fel (Ez is egy másik történet).

 

2009-ben valaki (nem tudom ki, nem írtam fel) prófétálta ezt. Egy kutat látott, amiből mertem a vizet, az élő vizet. „Isten azt üzeni, többször merjed, mert egyre jobb víz fog belőle jönni, a családodnak is jut belőle. Közbenjáró ima életet fogsz élni. És az imáidra történni fognak a dolgok. Prófétálj az imáidban!” Na, ez a prófécia teljesen érthetetlen volt számomra. Én soha nem voltam nagy imádkozó, hosszú imákat ma sem tudok mondani, nem vagyok egy szónok. Körülbelül másfél éve kértek fel arra, hogy vegyem át az internetes imaláncot. Jó átélni Isten irányítását, beállni akaratába. Ő jobban tudja a bennünk rejlő talentumokat és ajándékokat, hiszen tőle vannak. Nekünk csak alázattal el kell fogadnunk. Semmi mást nem tudok mondani, csak azt, hogy áldom az ő magasztos terveit, áldom az ő nevét, és hálát adok szabadításaiért, szeretetéért, kegyelméért, mert mindenkinek jó tervet készített. Merjünk abba beállni!

 

„Én pedig szüntelenül remélek, és folyton dicsérlek téged. Igazságodról beszél a szám, és szabadító tetteidről mindennap, bár nem tudom felsorolni őket. Az Úrnak, az én Uramnak nagy tetteit hirdetem, egyedül a te igazságodat emlegetem.”

(Zsoltárok 71,14-16)

 

P. Edit