Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy vacsorameghívás vitt Istenhez

2011.03.24

Egy vacsorameghívás vitt Istenhez

 

Feleségem vasárnaponként egy keresztény gyülekezetbe járt istentiszteletre, én pedig a közeli borozóba, és haragos voltam, amiért rendszeresen elmaradt a vasárnapi húsleves.

Rokkant nyugdíjasként sok szabadidőm volt, így az időt a cimborákkal, a fröccsös poharak mellett, durva viccelődésekben, harsány vitatkozások és veszekedések, ugratások között töltöttem.

Egyszer az egyik helyi újságban találtam egy meghívót.

„Szeretettel meghívjuk egy gyertyafényes vacsorára!”

Kiollóztam a meghívót és elvittem a borozóba.

-Menjünk el! – javasoltam. – Potya kaja, de  ha úgy látjuk, hogy ránk akarják eröltetni vallásukat, akkor angolosan távozunk.

Heten jelentünk meg azon az estén. Meglepődtünk, mert szeretettel fogadtak minket annak ellenére, hogy alkoholgőzösen érkeztünk meg. Csodálatosan terített asztalok, a megígért gyertyafény és finom vacsora várt minket.

Beszéltek nekünk Istenről, a hit és  ima erejéről, a bibliáról. Ellenkeztünk, vitatkoztunk, de mindezek ellenére továbbra is barátságosan válaszoltak kérdéseinkre, ellenérveinkre. Félt várakozásunkkal ellentétben nem erőltették ránk hitüket.

Meghívást kaptunk  ALPHA vacsorákra, melyekre nyolc héten keresztül, pénteki napokon került sor, az élet nagy problémáira  keresve a megoldásokat. Mivel mindnyájan tele voltunk problémákkal ezért elfogadtuk a meghívást.

Ezeken az estéken borozás helyett a bibliát vettük a kezünkbe. Ekkor hallottunk Istenről, Jézus kereszthaláláról és arról, hogy magára vette bűneinket. Halála és feltámadása által kaphatunk megbocsátást és örök életet. Ezeken az estéken Isten láthatatlanul, de érezhetően köztünk volt. Alakította és formálta gondolkodásunkat életünk értelme  és célja felől.

Felismertem, hogy eddig rossz úton jártam,és ha ezt folytatom tudom már, hogy milyen következményekre számíthatok. Változtatnom kellene, de nem tudtam hogyan tegyem. Kaptam segítséget.

Elmondták, hogy Jézus egy új életet tud adni.Ehhez nekem nem kell megváltoznom, csak be kell hívni Őt az életembe. Hívjam így ahogyan most vagyok. Mert Ő nem az egészségesekért és bűntelenekért jött erre a világra, hanem ilyen emberekért , mint én is vagyok. Bűnös, beteg és káros szenvedélyektől rabságban szenvedő emberekért.

Ekkor értettem meg, hogy nekem Jézus mellett van a helyem. Kinyitottam szívem zárt ajtaját, behívtam őt életembe. Megvallottam és megbántam bűneimet. Isten megbocsátott.

Ezekkel egy időben-életemben megkezdődtek a változások.

Vártam egy sebészeti beavatkozásra, amelynek műtéti időpontja októberre  ki volt tűzve. Elmaradt a beavatkozás, mert a betegségem amit műtéttel akartak helyrehozni elmúlt, mert meggyógyultam.

Köszvényes fájdalmaim, melyek miatt hosszú időkre mozgásképtelenné váltam megszüntek ,mert Isten meggyógyított.

Az állandó gyomorégéseimre szedett savlekötő gyógyszereimre nem volt már  szükségem, elmúltak a fájdalmaim, rendbe jött a gyomrom, mert meggyógyultam és gyógyszerek nélkül is tudtam már étkezni. A tabletták  feleslegessé válva  állnak  a szekrényemben.

Adósságaim nagy részét rendezni tudtam, és a pénzt kölcsön kéregetőből kölcsönadó lettem.

Végül megajándékozott Isten, szabadságot kaptam abból a rabságból, amely fogva tartott.Elvette ital függőségem egyik napról a másikra. A legcsodálatosabb az volt ebben, hogy mindez elvonási tünetek nélkül, egyik napról a másikra következett be. Azóta nem kívánom és 2005 februárjától nem is fogyasztok alkoholt. Erős lettem Isten segítségével, a kínálgatásokat el tudom utasítani, a látványa sem nem hat rám zavaróan.

Családommal megromlott kapcsolatom rendeződött, és mindezt Istennek köszönhetem.
 
Örömmel tölt el, hogy szolgálhatok Isten felé, és bízom abban, hogy bizonyságom a hasonló problémákkal küszködő embertársaimnak  megmutatja a követendő utat.  
 

pagerank

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.